4 korzyści, dla których warto wybierać pastę jajeczną ze szczypiorkiem na śniadanie

Poszukujesz pomysłu na pyszne śniadanie? Czy zależy Ci na tym, aby zawierało sporo składników odżywczych, a jednocześnie, żebyś mógł je szybko przygotować? Do przygotowanie śniadania wykorzystaj pastę jajeczną ze szczypiorkiem Lisner. Dlaczego warto? W tym artykule podpowiadamy.

Co to jest Pastella jajeczna Lisner?

Pastella jajeczna Lisner to pasta kanapkowa jajeczna. Składa się w 50% z jajek oraz pozostałych składników m.in.: oleju rzepakowego, wody, cukru, soli, gorczycy, chrzanu tartego, szczypiorku. Pasta kanapkowa jest idealnie kremowa, nadaje się do zjedzenia jako samodzielna przekąska.

Pastella jajeczna jest uniwersalna

Możesz spożywać pastellę jajeczną Lisner na różne sposoby. Możesz smarować nią kanapki, krakersy i tosty, możesz także dodawać ją jako składnik do sałatek. Masz praktycznie nieograniczone możliwości na wykorzystanie pasty jajecznej ze szczypiorkiem.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem wzmocni twój organizm

Jedzenie pasty jajecznej ze szczypiorkiem nie przełoży się na tycie, ale jest produktem stosunkowo wysokokalorycznym. Pastella jajeczna Lisner sporą ilość białka oraz tłuszczy, dlatego mogłoby się wydawać, że są produktami tłuczącymi. To jednak nie wszystko! Jedząc jajka możesz wzmocnić swój organizm, mimo że  nie zawierają witaminy C.

pastella jajeczna lisner

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem jest tania

Pasta jajeczna jest stosunkowo tania, dlatego jest produktem dostępnym dla każdego. Na spożywanie jej nie powinny decydować się jedynie osoby, które mają alergię na jajka lub inne pozostałe składniki zawarte w jajkach.

Wiele możliwości modyfikacji pasty jajecznej ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to podstawa, ale istnieje wiele możliwości modyfikacji i dodatków, które nadają różnorodność smaku i tekstury. Możesz dodać do niej m.in.: awokado, musztardę Dijon, chrzan, kiełki i warzywa oraz orzechy.

Możesz również polubić…